[email protected] 075 628 30 96
Rijopleidingen

Aanbieding!

€1675,- incl. btw
  • inbegrepen 20 Autorijlessen
  • inbegrepen CBR Toetst + CBR praktijk examen
  • inbegrepen Theorieboek + online examenvragen training

BE Aanbieding!

€636,50 incl. btw
  • inbegrepen1 Dagcursus
  • inbegrepenBE praktijk examen


Het rijbewijs A (motor)

Wie motorrijlessen wil nemen, moet eerst een theoriecertificaat halen voor de motor (categorie A). Dit certificaat blijft slechts 1 jaar geldig. Als u al in het bezit bent van uw autorijbewijs (categorie B) hoeft u niet eerst het theoriecertificaat A te halen. Vanaf 17 jaar mag u al motorrijlessen nemen. Als u aan het praktijkexamen wilt deelnemen moet u echter wel een theoriecertificaat kunnen overleggen.

bmw

Het motorrijbewijs bestaat uit 3 soorten: A + code 80, A2 en A

Cat A met code 80 is voor zware motorfietsen met een onbeperkt vermogen. Leeftijd vanaf 21 jaar.
Cat A2 is voor motorfietsen tot 35 kW. Min leeftijd 20 jaar.
Cat A. is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen. Vanaf 22 jaar mits 2 jaar in bezit van A2 of vanaf 24 jaar.
1
Lopen met de motor en gebruik van de standaard (deze is verplicht).
2


Verrichtingen bij lage snelheid (zes oefeningen, waarvan één verplicht en één naar keuze). De oefeningen zijn: langzame slalom, wegrijden uit parkeervak, slalom met stops, denkbeeldige acht, stapvoets rijden en halve draai links- of rechtsom.

3

Verrichtingen bij hogere snelheid (drie oefeningen, waarvan één verplicht). De oefeningen zijn: uitwijkproef, snelle slalom en vertragingsoefening.

4

Remoefeningen (drie oefeningen, waarvan één verplicht en één naar keuze). De oefeningen bestaan uit een noodstop, stopproef en een precisiestop.

Elke oefening mag u een keer overdoen als het misgaat. Het resultaat van de oefening uit cluster 1 (achteruitlopen parkeren) telt ook mee. U moet van elk van de overige drie clusters in ieder geval een voldoende hebben. Om te slagen moet u in totaal vijf verschillende bijzondere verrichtingen succesvol afronden. Bent u geslaagd voor het examen voertuigbeheersing, dan is het resultaat een jaar geldig. In die periode kunt u opgaan voor het examen verkeersdeelneming. Het examen verkeersdeelneming is bedoeld om te laten zien dat u op een veilige manier en volgens de regels in het verkeer voortbeweegt. Er zal zowel binnen als buiten de bebouwde kom gereden worden.

Kledingeisen voor het motorexamen.

Als u motorexamen gaat doen moet u de volgende beschermende uitrusting dragen:


1
2
3
4
5

Een goedgekeurde motorhelm. Het beste is een helm te dragen die licht is van kleur en die is voorzien van kenmerken die ervoor zorgen dat je goed opvalt in het verkeer.
Een motorbril, (zonne-)bril of een helmvizier.
Hoge schoenen of laarzen die ook de enkel bedekken.
Handschoenen of wanten die de hand en zoveel mogelijk het polsgewricht bedekken.
Een broek die de benen bedekt. Een jas die het hele lichaam en de armen bedekt. Broek en jas mogen één geheel vormen.

Voor alle kleding geldt dat je kleding draagt die speciaal bedoeld is voor motorrijders. De kleding moet in ieder geval stevig genoeg zijn om u te beschermen als u met het wegdek of een hete uitlaat ( van de motor) in aanraking komt. De kleding en helm hebben bij voorkeur reflecterende kenmerken die ervoor zorgen dat je goed opvalt in het verkeer. De kleding moet je eveneens goed beschermen tegen de weersomstandigheden tijdens het examen.

Kies de opleiding die bij je past

Tijdens de proef/intakeles wordt bekeken welke opleiding het beste bij u past.

Opleiding in eigen tempo

In overleg met uw instructeur lest u een of twee keer per week. Uw examens worden aangevraagd op het moment dat u en uw instructeur vinden dat u er aan toe bent.

Pakket

Dit zijn 14 motorrijlessen, inclusief het examen voertuigbeheersing, en het examen verkeersdeelneming. De kosten van het pakket bedraagt €1225,50

Motorrijles 60 min.
Examen voertuigbeheersing
Examen verkeersdeelneming
€ 58,00 incl. BTW
€ 216,00 incl. BTW
€ 335,50 incl. BTW

Alle prijzen zijn incl. BTW - Prijswijzigingen c.q wijzigingen voorbehouden

heijn logo

© Heijs & Excel Rijopleidingen Wormer / Zaanstad

Webdesign door WO Lease